Přehledné vysvětlení k hracímu modelu jednotlivých kategorií turnaje UNYP CUP 2020!

UNYP CUP JUNIOR 2020 | Zveřejněno 28.8.2020 21:18

Vzhledem ke specifické situace související s opatřeními vůči šíření nemoci Covid-19 jsou upraveny také hrací modely jednotlivých kategorií. Důvodem jsou nestabilní a měnící se počty účastníků v jednotlivých kategoriích. Níže zde přinášíme textové vysvětlení hracích modelů dle turnajových kategorií.


Přehledné vysvětlení k hracímu modelu jednotlivých kategorií turnaje UNYP CUP 2020!

U19 - JUNIOR

Týmy jsou rozděleny do čtyřech skupin po čtyřech účastnících. V každé skupině hrají každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postupují do čtvrtfinále "a". Dále následuje semifinále a souboj o třetí místo a finále. Týmy na třetích a čtvrtých místech hrají čtvrtfinále "B". Dále vyřazení čtvrtfinalisté a týmy na třetích a čtvrtých místech ve skupinách hrají zápasy o celkové umístění. Každý tým má garantováno minimálně 5 zápasů.

U19 - GIRLS

Původně se měl turnaj juniorek uskutečnit modelem dvou skupin po čtyřech týmech. Vzhledem ke změně počtu účastníků se odehraje skupina o šesti týmech. Ve skupině hrají týmy každý s každým, tzn. každý tým odehraje celkem 5 skupinových utkání. Tým umístěný na třetím a čtvrtém místě po skupině odehraje utkání o třetí místo. Týmy umístěný na prvním a druhém místě odehraje finálové utkání. Každý tým má garantováno minimálně 5 zápasů.

U17 - CHALLENGE

Stejný model turnaje jako v kategorii U19. Týmy jsou rozděleny do čtyřech skupin po čtyřech účastnících. V každé skupině hrají každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postupují do čtvrtfinále "a". Dále následuje semifinále a souboj o třetí místo a finále. Týmy na třetích a čtvrtých místech hrají čtvrtfinále "B". Dále vyřazení čtvrtfinalisté a týmy na třetích a čtvrtých místech ve skupinách hrají zápasy o celkové umístění. Každý tým má garantováno minimálně 5 zápasů.

U15 - YOUNGSTARS

Stejný model turnaje jako v kategorii U19 a U17. Týmy jsou rozděleny do čtyřech skupin po čtyřech účastnících. V každé skupině hrají každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postupují do čtvrtfinále "a". Dále následuje semifinále a souboj o třetí místo a finále. Týmy na třetích a čtvrtých místech hrají čtvrtfinále "B". Dále vyřazení čtvrtfinalisté a týmy na třetích a čtvrtých místech ve skupinách hrají zápasy o celkové umístění. Každý tým má garantováno minimálně 5 zápasů.

U13 - NXT GENERATION

Velmi podobný model jako v kategoriích U19, U17 a U15. Tři skupiny jsou po čtyřech účastnících. Čtvrtá skupina (skupina D) má pouze 3 účastníky. Ve skupinové fázi hrají týmy každý s každým. První dva týmy z každé skupiny postupují do čtvrtfinále "a". Dále následuje semifinále a souboj o třetí místo a finále. Týmy na třetích a čtvrtých místech hrají čtvrtfinále "B". Zápas proti týmu, který by byl umístěn na čtvrtém místě skupiny D ovšem bude kontumován, jelikož ve skupině D jsou pouze 3 týmy. Dále vyřazení čtvrtfinalisté a týmy na třetích a čtvrtých místech ve skupinách hrají zápasy o celkové umístění. Každý tým má garantováno minimálně 5 zápasů.

U11 - KIDS 3+1

Týmy jsou rozděleny do třech skupin po čtyřech účastnících. Ve skupinové fázi hraje každý s každým. Přímo do čtvrtfinále postupují vítězové skupin a druhý tým ze skupiny C. Ostatní hrají předkolo o zbylá čtyři místa z nichž se postoupí do čtvrtfinále. Dále se hraje čtvrtfinále, semifinále, utkání o třetí místo a finále. Týmy vyřazené v předkole a ve čtvrtfinále hrají zápasy o umístění. 


Na turnaj UNYP CUP finančně přispívá hl. m. Praha.

Partneři akce

University of New York in Prague
Salming Česká republika
Magistrát hlavního města Prahy
Dopravní podnik hlavního města Prahy
Jednadvacítka.cz - florbalový e-shop s kamennou prodejnou v Praze
LAZER FUN PRAHA
JumpPark Praha
JumpPark Praha Letňany
Sín Slávy Českého hokeje
KFC
Kozlovna Na Ráně
BurgerKing
CZC.cz
JBL