Jak se na G2 Cup připravuje Sparta?

23.8.2012 14:30
Poslední prověrkou elitního týmu juniorů Sparty před sezónou bude G2 CUP. Na domácím turnaji budou ladit formu před zahájením G2 ligy juniorů. Rozhodli jsme se proto vyzpovídat trenéra Michala Kodalíka.

V pátek, 31. srpna 2012 startuje první ročník prestižního turnaje G2 CUP. Jako trenér domácího celku na Vás bude větší tlak než na ostatní týmy, s jakými ambicemi do turnaje vstupujete?
Chtěli by jsme tento turnaj pojmout jako závěr naší přípravy na sezonu.Výsledek pro mě není prioritní,ale samozřejmě úspěch na turnaji by byl pro hráče tou třešinkou na dortu, kterou by si po náročné letní přípravě zasloužili. Bude zejména důležité, jak se tým projeví herně a jaký bude výkon jednotlivců po taktické a zejména technické a fyzické stránce.

Jaky program pro hráče a realizační tým během turnaje zvolíte?
Program týmu během turnaje bude vzhledem ke skvělým podmínkám jaké nám nabízí domácí prostředí dost pestrý.Pojmeme to jako další stmelení nově se rodícího týmu. Před každým zápasem se chceme speciálně připravit na soupeře a vyzkoušet si různé taktické varianty. Výběhy, regenerace a rozbor videa nevyjímaje. 

Jaké jsou cíle realizačního týmu do sezóny a jak bude v ročníku 2012/2013 Vaše hra vypadat?
Naše cíle do sezony jsou jasně dány.Tým je věkově velmi mladý a je skládán s potenciálem do budoucna.Proto jenaším cílem jednoznačně postup do play-off. Co se týká našeho herního projevu tak  zde nechci pootvírat naší pokličku.Jen můžu říct že bude dost ofenzivní, založen na perfektní fyzické kondici hráčů.

Myslíte si, že tým je silnější než před rokem?
To nemohu zcela posoudit, ale myslím že podle všeho to vypadá, že bychom měli být minimálně na stejné úrovni. V loňské sezóně většina hráčů sbírala zkušenosti, které by pomalu měli začít prodávat nazpět. Opory loňského týmu se sice posunuli do A-týmu, přesto je tento tým jako celek velmi kvalitní. Rozhodli jsme se, že budeme pracovat s vlastními hráči a těmto hráčům budeme dávat důvěru a také jistou zodpovědnost za klub. Je čistě na nich, jak se k tomu postaví.