Největší překvapení turnaje, tým FBC Hradec Králové ukázal, že je v nejvyšší lize zaslouženě

3.9.2012 01:18


Jako nováček G2 ligy jste v semifinálovém duelu dokázali velice potrápit favorizovaný tým Bohemians. V zápase jste se přetahovali o vedení, ale soupeř v posledních minutách strhnul vedení na svojí stranu. Jaká je nyní nálada v týmu a jaké jsou Vaše pocity a dojmy z turnaje?
Začnu svými pocity, protože ty jsou pozitivní. My jsme v turnaji uhráli daleko více, než jsme si původně mysleli. Tým je v těžké situaci, protože těsně po sezóně a po přípravě nám odešli leadři, a tak jsme sem jeli s klukama, kteří spolu hráli poprvé či podruhé. Každý zápas jsme se dokázali zlepšovat, což je příslibem do startující sezóny. Kluci jsou s největší pravděpodobností z posledního zápasu trochu zklamaní, protože takhle budou muset platit cestovné, které bychom jinak „zamázli“ z odměny za umístění, ale z mého pohledu musím turnaj hodnotit velice pozitivně a já doufám, že i hráči to později i přes prohru v posledním zápase ocení (úsměv).

Jak jste již zmínil, tak hra Hradce měla stoupající kvalitu. První zápas jste ztratili, druhý už remizovali a třetí zápas proti Znojmu jste celkem s přehledem vyhráli 10:5.  V zápasech play-off jste pak předvedli svoje nejlepší výkony. Je to známka toho, že tým opravdu má kvalitu a hráči si k sobě rychle našli cestu?
Za první zápas je třeba opravdu se omluvit divákům, protože to bylo nedívatelné. Postupně se ale hra uklidnila a fungovalo to s čímž jsem velice spokojený.

V nadcházející sezóně jste měli cíl bojovat o osmé místo, ale v posledních zápasech jste hráli vyrovnanou partii s elitními týmy nejvyšší ligy. Přehodnotili jste nějak díky předvedeným výkonům své cíle?
Má zkušenost je, že příprava je příprava a soutěž je soutěž. Uhrát dobré výsledky v přípravě sice potěší, ale pro samotný soutěžní ročník to leckdy moc neznamená, takže boj o osmé místo je stále naším cílem. Myslím si, že výš nemá cenu zatím pomýšlet.

Překvapily Vás individuální výkony některých hráčů, nebo hráči podávali spíše týmový výkon a tímto táhli svoje výkony nahoru?
Překvapily ani tak ne. Nyní jsme ve fázi, kdy musíme nově složit útoky a obrany, protože to, co jsme doposud tři měsíce skládali, se díky rozprchnutí hráčů do jiných týmů rozpadlo. Jednotliví kluci bojovali o místo v sestavě a musím říct, že po tomto turnaji mám jasno. Turnaj musím jednoznačně chválit, protože kvůli zápasům tři krát dvacet minut s elitními soupeři stojí za to vstávat v pět hodit ráno, abychom v osm hodin už byli v Praze.

Z organizačního pohledu jste měli opravdu těžký program, kdy jste vždy hráli ranní a večerní zápasy, navíc tým nezůstával v Praze a vracel se na noc zpět do Hradce. Jak se s tím hráči vyrovnávali, nedělalo jim to problémy?
No, zakázali jsme používat vulgarity (usměv).


Děkuji za rozhovor a gratuluji k předvedeným výkonům a umístění.