FBC Hradec Králove – Letošní nováček G2 ligy chce hlavně sbírat zkušenosti

30.8.2012 16:12

31. srpna startuje první ročník florbalového turnaje juniorských celků G2 Cup 2012. První ročník je ve znamení elitních českých týmů. S jakými ambicemi do turnaje vstupujete? 
Jsme v soutěži nováčky, historicky jsme ji již hráli, ale to současní junioři byli tak mrňaví, že si nemohou pamatovat. Od turnaje si slibujeme vyzkoušet v plném zatížení hrací dobu 3 x 20 minut,  dát příležitost širšímu kádru, aby v konfrontaci s prvoligovými družstvy každý předvedl na co má a potřebujeme, aby si kluci omrkli rychlost, se kterou se hraje 1.liga.  Pokud dostávají na tréninku informace, že jejich práce s míčkem je pomalá,  málo kdo tomu věří. Do teď nám to stačilo k vyhrávání. Slibujeme si sehrání jednotlivých formací, jelikož je družstvo hodně poskládané z oddílů v okolí Hradce. Tento typ turnaje jsme hledali - ideálem je blízkost - turnaje v Havířově či v Hodoníně byly pro nás strašně daleko a finančně náročné.
Naší ambicí je se seznámit s hrou družstev G2 ligy, tj.na umístění nemáme ambice žádné.

Jaký program pro realizační tým a hráče během turnaje zvolíte? 
Informaci, že nejedeme na výlet dáme určitě předem. Náplní bude rozbor našich zápasů, shlédnutí co nejvíce zápasů našich soupeřů a jejich stručný rozbor.

Juniorské kategorie jsou vždy spojeny s odchodem hráčů k mužům a příchodem hráčů z mladších kategorií. Mohl byste zhodnotit sílu Vašeho týmu nyní ve srovnání s minulým rokem. 
Složitá otázka. V danou chvíli určitě slabší. Hodně záleží, jak dopadnou naše dlouhodobá jednání o hráčích se dvěma regionálními kluby.  Potřebujeme se domluvit, cestou konfrontace určitě nepůjdeme. Náš region je florbalově slabý, protože se zde nehrají vysoké soutěže a kluci z regionu odchází mimo např. do Sparty, Boleslavi či Střešovic. Klub je zároveň hodně závislý na korektním jednání a spolupráci a obě položky jsou zatím v plenkách. Doufám, že soutěž budeme končit s pocitem, že tento výběr je stejně silný jako ten, který loni postoupil. 

Jaké jsou cíle Vašeho týmu do sezony 2012/13? 
Cílem pro příští sezónu je boj o 8. místo a udržení se v elitní soutěži junioru.

G2 Cup má ambice se v příštích ročnících stát turnajem s mezinárodní účastí. Ocenil by jste, kdyby jste těsně před začátkem sezóny mohl otestovat sílu a připravenost svých svěřenců s týmy ze zahraničí? 
Mezinárodní konfrontace pro nás není důležitá. Důležité je hrát těžká, dlouhá utkání.